eTutorium

Darmowe webinary – czy to się opłaca?

Internet sprzyja korzystaniu z wielu możliwości promocji własnych usług lub produktów. Jedną z nich jest prowadzenie webinarów, na które decyduje się coraz więcej osób, którym zależy na uzyskaniu i utrzymaniu tytułu eksperta w konkretnej dziedzinie. To właśnie oni często decydują się na darmowe webinary, podczas których oprócz przedstawiania swojej oferty dzielą się wartościową wiedzą oraz umiejętnościami. Czy taka forma reklamy rzeczywiście opłaca się?

Platforma do webinarów jako sposób pozyskiwania nowych klientów

Obecnie, aby wyróżnić się w Internecie, nie wystarczy posiadać atrakcyjną stronę internetową. Trzeba pokazać się z możliwie jak najlepszej strony, jednocześnie nawiązując bezpośredni kontakt z grupą docelową. Bardzo skutecznym sposobem jest korzystanie z funkcji, jakie oferuje platforma webinarowa. Tego typu spotkania online skupiają w jednym miejscu osoby zainteresowane określoną tematyką, które chętnie poszerzają swoją wiedzę oraz umiejętności. To właśnie oni, stanowiąc grupę docelową, nie mają nic przeciwko przedstawieniu im oferty, jeśli tylko jest ona przynajmniej odrobinę dopasowana do ich potrzeb i preferencji. Można więc powiedzieć, że prowadzenie webinarów to nie tylko sposób na pokazanie się z jak najlepszej strony, lecz również zdobycie zaufania i szacunku uczestników, z których spora część może stać się przyszłymi klientami prowadzącego.

Zarejestruj się https://my.etutorium.com/#/register, aby przeprowadzać webinary za darmo.

Większa lista osób zainteresowanych konkretną ofertą

Dobra platforma webinarowa umożliwia udział w spotkaniu online określonej liczbie osób, do której wcześniej wysyła zapraszające, a następnie przypominające, wiadomości e-mail. W ten sposób utrzymywany jest odpowiedni kontakt z potencjalnymi i zainteresowanymi uczestnikami. Warto o tym pamiętać, organizując jakiekolwiek spotkanie przez Internet – bez względu na to, czy będzie to konferencja, czy szkolenie. Aby wziąć w nim udział, zainteresowana osoba musi najpierw podać swój adres e-mail. On natomiast trafia na listę grupy docelowej prowadzącego, który może wykorzystać ją w celach promocyjnych. Darmowe webinary okazują się więc nie tylko znakomitą metodą sprzedaży i przedstawiania swojej oferty, lecz również nawiązywania kontaktu z nowymi potencjalnie zainteresowanymi ofertą osobami. To z kolei w przyszłości może przełożyć się na jeszcze bardziej pozytywne wyniki sprzedaży.

Contact Info:

AKTIV SP Z O O