eTutorium

Darmowe webinary – czy to się opłaca?

Internet sprzyja korzystaniu z wielu możliwości promocji własnych usług lub produktów

<p>Internet sprzyja korzystaniu z wielu możliwości promocji własnych usług lub produkt&oacute;w. Jedną z nich jest prowadzenie webinar&oacute;w, na kt&oacute;re decyduje się coraz więcej os&oacute;b, kt&oacute;rym zależy na uzyskaniu i utrzymaniu tytułu eksperta w konkretnej dziedzinie. To właśnie oni często decydują się na darmowe webinary, podczas kt&oacute;rych opr&oacute;cz przedstawiania swojej oferty dzielą się wartościową wiedzą oraz umiejętnościami. Czy taka forma reklamy rzeczywiście opłaca się?&nbsp;</p> <h2><strong>Platforma do webinar&oacute;w jako spos&oacute;b pozyskiwania nowych klient&oacute;w</strong></h2> <p>Obecnie, aby wyr&oacute;żnić się w Internecie, nie wystarczy posiadać atrakcyjną stronę internetową. Trzeba pokazać się z możliwie jak najlepszej strony, jednocześnie nawiązując bezpośredni kontakt z grupą docelową. Bardzo skutecznym sposobem jest korzystanie z funkcji, jakie oferuje platforma webinarowa. Tego typu spotkania online skupiają w jednym miejscu osoby zainteresowane określoną tematyką, kt&oacute;re chętnie poszerzają swoją wiedzę oraz umiejętności. To właśnie oni, stanowiąc grupę docelową, nie mają nic przeciwko przedstawieniu im oferty, jeśli tylko jest ona przynajmniej odrobinę dopasowana do ich potrzeb i preferencji. Można więc powiedzieć, że prowadzenie webinar&oacute;w to nie tylko spos&oacute;b na pokazanie się z jak najlepszej strony, lecz r&oacute;wnież zdobycie zaufania i szacunku uczestnik&oacute;w, z kt&oacute;rych spora część może stać się przyszłymi klientami prowadzącego.</p> <p>Zarejestruj się <a href="https://my.etutorium.com/#/register">https://my.etutorium.com/#/register</a>, aby przeprowadzać webinary za darmo.</p> <h2><strong>Większa lista os&oacute;b zainteresowanych konkretną ofertą</strong></h2> <p>Dobra platforma webinarowa umożliwia udział w spotkaniu online określonej liczbie os&oacute;b, do kt&oacute;rej wcześniej wysyła zapraszające, a następnie przypominające, wiadomości e-mail. W ten spos&oacute;b utrzymywany jest odpowiedni kontakt z potencjalnymi i zainteresowanymi uczestnikami. Warto o tym pamiętać, organizując jakiekolwiek spotkanie przez Internet &ndash; bez względu na to, czy będzie to konferencja, czy szkolenie. Aby wziąć w nim udział, zainteresowana osoba musi najpierw podać sw&oacute;j adres e-mail. On natomiast trafia na listę grupy docelowej prowadzącego, kt&oacute;ry może wykorzystać ją w celach promocyjnych. Darmowe webinary okazują się więc nie tylko znakomitą metodą sprzedaży i przedstawiania swojej oferty, lecz r&oacute;wnież nawiązywania kontaktu z nowymi potencjalnie zainteresowanymi ofertą osobami. To z kolei w przyszłości może przełożyć się na jeszcze bardziej pozytywne wyniki sprzedaży.</p> <p><strong>Contact Info:</strong></p> <p>AKTIV SP Z O O</p> <p>Ul. Warszawska 47 a/5, 05-075 Mazowieckie</p> <p>NIP: 9522131556</p> <p>Warszawa, Poland</p> <p>Tel.: +48 22 4908190</p> <p>E-mail: info@etutorium.com</p> <p>Website: <a href="http://etutorium.pl/">http://etutorium.pl</a></p>

eTutorium

Warszawska 47 a/5,